ÜDÜLÉS AUSZTRIÁBAN, BABA- ÉS GYERMEKBARÁT FALUSI SZÁLLÁSHELYEN

A Falusi Üdülés Ausztriában szövetség speciális baba- és gyermekbarát szálláshelyei tulajdonképpen nem mások, mint hatalmas játszóterek elegendő hellyel a vidám szórakozáshoz és játékhoz. A háziállatokkal való ismerkedés és a természeti kalandok a mindennapos program részei. Ezzel egyidejűleg tökéletes nyugalom és pihenés vár a felnőttekre.

Mint például a Purgstall an der Erlaufban (Alsó-Ausztria), a Distelberger család falusi szálláshelyén. A Hochrieß gazdaság saját vadasparkkal is rendelkezik, ahol rőtvaddal és muflonokkal, de még vaddisznókkal is barátkozhatnak a vendégek. Emellett a falusi gazdaság udvarán fácánok, libák, kacsák, pávák és tyúkok is szaladgálnak. A méhkaptároknál az érdeklődők biztonságos körülmények között tekinthetik meg a szorgos állatokat munka közben. A falusi gazdaság összesen több mint 45 állatfajjal büszkélkedhet. A házigazda, Josef Distelberger – végzettsége szerint is gazdálkodó – sok érdekességet tud mesélni az állatairól. Az istállón és a mezőkön kívül nagy játszótér, trambulin, futballra, kosárlabdázásra, röplabdára és gyeplabdára egyaránt alkalmas többfunkciós pálya, valamint fedett medence kínál kikapcsolódási lehetőséget.

Te milyen állatot gondoznál szívesen?
A St. Johann in Pongauban (Salzburg tartomány) található Maurachhofban az üdülés időtartamára minden gyermek gondoskodhat egy állatról és ehhez egy saját gondozási emlékkönyvet is kap. A gyermekek nagyon büszkén gondozzák a rájuk bízott állatot: megnézik, hogy Blacky a kandúr kapott-e elegendő vizet és van-e Florinak, a tehénnek elegendő ennivalója. A tehénfejő verseny pedig az esetek többségében vidám kacagásba fullad. A kihagyhatatlan programok közé tartozik a traktorozás is, amely felejthetetlen élmény a kicsiknek. Akárcsak az szénatárolóban töltött éjszaka..

Kerti kalandok
„Gyertek és lakmározzatok a kertünkben!” - az Eichmann családnak ezt soha nem kell kétszer mondania a vendégeknek. A Neuhaus am Klausenbachban (Burgenland) található Spezialitätenhof Eichmann falusi szálláshelyen számtalan kóstolnivaló akad: különösen kedvelt a vendégek körében a piknik, házi készítésű termékekkel.
Ausztriában több mint 220 falusi szálláshely specializálta kínálatát a gyermekes családokra. Ezek a szálláshelyek maximális biztonságot kínálnak a gyermekeknek az üdülés alatt. Részletes információk a baba- és gyermekbarát falusi szálláshelyekről, továbbá katalógusrendelés és foglalás: www.falusiudules-ausztriaban.hu

(X)