Új bázist nyit a Wizz Air a London Luton repülőtéren

Június 18-án a London Luton repülőtéren egy új Airbus A320 típusú repülőgéppel nyitja meg 28. bázisát a Wizz Air. London Luton egyébként több mint tizenkét éve része a Wizz Air járathálózatának, a nyári nyitással azonban a légitársaság első bázisa lesz az Egyesült Királyságban.

A bázisnyitás megerősíti a Wizz Air jelenlétét a London Luton repülőtéren, ahol a WIZZ már ma is a második legnagyobb légitársaságként működik, és a repülőtérről üzemeltetett járatok számát 42-re emeli.

A bázis indítása befektetést jelent a repülőtérbe és a régióba egyaránt, 36 közvetlen munkahelyet teremtve a légitársaságnál. A Wizz Air működése egyúttal a helyi gazdaságot is erősíti, további munkahelyeket támogatva a légiiparban, a közlekedésben, a vendéglátó- és a turisztikai szektorban.

A három új WIZZ útvonal összekapcsolja London Lutont Tel-Avivval Izraelben, Pristinával, a koszovói fővárossal és a grúziai Kutaiszivel. Utóbbi az egyetlen közvetlen járat lesz Grúzia és az Egyesült Királyság között. Az új repülőgép szolgálatba helyezésével a WIZZ legnépszerűbb járatai sűrűbben repülnek majd: Szőcsvásárra (Suceava) hetente ötször, Konstancába (Constanța) hetente négyszer, míg Jászvásárra (Iasi) naponta indulnak majd járatok.

2016-ban London Luton második legnagyobb légitársaságaként a WIZZ több mint 5 millió utast szállított. 2017-ben a Wizz Air közel 6,3 millió ülőhelyet biztosít London Lutoni járatain, ezzel éves szinten 13 százalékos növekedést érve el.

A Wizz Air első járata Lutonról indult Katowicébe 2004 májusában. Mára a WIZZ egyesült királyságbeli hálózata 83 útvonalból áll, amely 42 célállomást köt össze az ország 9 repülőterével. 2016-ban a Wizz Air több mint 6,6 millió utast szállított alacsony viteldíjas egyesült királyságbeli járatain, éves szinten 30%-os növekedést érve el és csaknem 5000 helyi munkahelyet támogatva a kapcsolódó iparágakban. 2017 februárjában a Wizz Air 35 milliomodik utasát köszöntheti egyesült királyságbeli járatain a légitársaság indulása óta.

Bővebb információ és jegyfoglalás a wizzair.com oldalon.

(X)