Új célállomás a KLM-nél: Cartagena

2017 márciusától a KLM desztinációt vált Kolumbiában: Cali helyett Cartagenába repül majd a Holland Királyi Légitársaság.

A KLM 2017. március 27-től heti három alkalommal repül majd Amszterdamból Bogotán keresztül Cartagenába. A történelmi óvárosáról és gyönyörű gyarmati épületekről híres Cartagena Kolumbia északi partjánál fekszik. Az új desztináció Kolumbia ötödik legnagyobb városa, és 1984 óta UNESCO-világörökség. A városba látogatók a karib tengerpartok és a csodás látnivalók mellett a pezsgő éjszakai életet is élvezhetik. A KLM márciustól minden kedden, csütörtökön és szombaton repül majd Cartagenába.

„A KLM folyamatosan új lehetőséget keres a hálózat fejlesztésére”- nyilatkozta az új járatról Pieter Groeneveld, a KLM hálózati tervezésért felelős alelnöke. Hozzátette: „A Caliba tartó utasok száma egyre csak csökkent, főként a business szegmensben. Cartagena egy gyönyörű történelmi város a Karib tengerparton, amely egyre több nemzetközi turistát csábít. Bogotá üzleti központként Cartagenával ötvözve jó kombináció a KLM kolumbiai portfoliójában.”

A KLM az új járatokat Boeing 787-9-es típusú repülőgépekkel üzemelteti majd, amelyen 20 World Business Class, 45 Economy Comfort és 219 Economy Class ülés várja az utasokat. A járat 10.15-kor indul Amszterdamból, és helyi idő szerint 14.00-kor érkezik Bogotába. 15.40-kor indul tovább a gép Cartagenába, ahol 17.00-kor landol helyi idő szerint. Visszafelé Cartagenából 18.15-kor indul a repülőgép, ami másnap 10.45-kor érkezik Amszterdamba.