A világ egyik legmodernebb repülőgépével bővül a Lufthansa

Kevesebb, mint egy hónap múlva, december 19-én a Lufthansa Csoport átveszi első Airbus A350-900-as típusú repülőgépét, amely a világ legmodernebb szélestörzsű, hosszú távú utakra használt repülőgépe, és amelynek állomáshelye a Lufthansa müncheni központi repülőtere lesz. Az új gép első menetrend szerinti járatát jövő év február 10-én teljesíti majd München és Delhi között.
 
A Lufthansa december 19-én veszi át a gép tulajdonjogát, majd az A350-900 még karácsony előtt Münchenbe repül. Itt a Lufthansa Technik szakemberei beépítik a kabint, többek között az új Premium Economy utasosztály üléseit, illetve egyéb kiegészítőket, így a flotta új zászlóshajója február elején készen áll majd az utazóközönség igényeinek kiszolgálására.
 
A gép első két útvonala Boston és Delhi lesz majd. Az A350-900-as fedélzetén 293 fő utazhat: 48 az üzleti, 21 a prémium turista, és a 224 a turista osztályon.
 
Az A350-900 a világ legmodernebb és legkörnyezetkímélőbb nagy távolságú repülőgépe. 25 százalékkal kevesebb üzemanyagot fogyaszt és a zajkibocsátása is 50 százalékkal alacsonyabb a hasonló utasszállítókénál. 
 
(X)