Családi wellness a Sóvidéken

Az üdítő fürdőzés rég nem csak a nyár kiváltsága. Csobbanhat a család síelés közben és hosszú hétvégéken is, amire kiváló lehetőségeket kínál a Parajdi Wellnessközpont. Tavaly nyáron nyitotta meg kapuit, és vár minden, Sóvidékre látogatót.

Talán nincs olvasó Magyarországon, akinek idegenül csengene Parajd neve, és ha a sóbánya mélyén nem is járt mindenki, a szovátai Medve-tavat legalább egyszer a legtöbbünk látta. A tavaly átadott Parajdi Wellnessközpont viszont sokaknak lehet kellemes újdonság, ha a térségbe látogat.

Édes és sós vizű, gyógyhatású medencék, jakuzzik várják afeltöltődni vágyó családokat. Gyermek és felnőtt egyaránt megtalálja számításait a csaknem kétezer négyzetméteres wellnessközpontban, a roppant látványos Sószoros szomszédságban. A kellemes nyári terasz, a játszó-sarok és a gyorsbüfé is azt szolgálja, hogy tudjunk önfeledten kikapcsolódni egy-egy fárasztó periódus után. Két, egyenként tízszer húsz méteres medence várja a lubickolni vágyókat, de pancsolni csak az édes vizű medencében lehet, a gyógyhatású, sós termálvízben – érthető okokból – nem. Ám erre a célra alakították ki a legkisebbeknek élményt adó gyerekmedencét, ott kiélheti locsolkodós kedvét kicsi és nagy. A test intenzívebb kényeztetését, lazítását szolgálja a nyugtató, zöld panorámával társuló két jakuzzi, és nem hiányoznak a centrumból a szaunák, a római és török fürdők sem.

Nem számít, hogy nyár, ősz vagy tél van: a sóvidéki wellnessközpont minden évszakban emlékezetes családi pillanatokat tartogat vendégei számára.

(x)