Vásár a sárvári medencék partján

Vásár a sárvári medencék partján

Már ötödször, de először Szlovénián kívül rendezték meg Közép-Európa legnagyobb spa és wellness szakvásárát október elején. A SPA-CE 2013-nak a tavaly decemberben hivatalosan is gyógyhellyé minősített Sárvár adott otthont. Pontosabban: a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő, ahol a medencék partján kaptak helyet a standok.

Kiállítók és szervezők egyaránt elégedettek az idei SPACE-vel. A kifejezetten a szakma képviselőinek szóló kiállítás a Magyar Turizmus Zrt., a Szlovén Fürdőszövetség, a szlovén Gormice rendezvényszervező iroda, a sárvári TDM, valamint a fürdő és három sárvári szálloda együttműködésében valósult meg. A házigazda célkitűzése maradéktalanul teljesült: a szakmai vásárlók feltérképezhették a magyarországi egészségturisztikai kínálatot. A rendezvényen öt ország kiállítói és szakmai látogatók széles köre képviseltette magát Észak-Amerikától európai országokon át az arab világig.

Az üzleti tárgyalásokat szakmai konferencia egészítette ki. Az első nap előadásai az orosz és az arab piac foglalási szokásait és a vendégek elvárásait ismertették. A második napon a nyugat-
dunántúli régiót és a fürdővárost, valamint a legújabb spatrendeket és Közép-Európa gyógyszolgáltatásait mutatták be a meghívottaknak. A vásár vendégei megismerhették Hévíz és Budapest fürdőkultúráját is.

A kiállítás résztvevői számos eredményes tárgyalást folytattak, legtöbben azt emelték ki, hogy orosz partnerekkel vehették fel a kapcsolatot, de a délszláv érdeklődést is örömmel vették.

– A szervezésben jó és megbízható partereink voltak a magyarok – értékelte a vásárt a szervezők részéről Gorazd Cah, a Gormice rendezvényiroda képviselője. – Nagyon jó választás volt Sárvár, a szlovén és a horvát partnerektől is pozitív visszajelzést kaptunk. A rendezvény sikerét szeretnénk hasznosítani a következő, hasonló események népszerűsítéséhez.

– A csapat bizonyított: egy ilyen rendezvényt fürdőben megvalósítani nagy munka. A 34 résztvevő nagyon elégedett, és az ő véleményük a legfontosabb a SPACE jövőjét illetően – nyilatkozta Iztok Altbauer, az ötletgazda, a Szlovén Fürdőszövetség elnöke a kiállítás után.

Vásár a sárvári medencék partján
Vásár a sárvári medencék partján